Cei mai mulţi turişti prezenţi la World Cup 2010 sunt din Statele Unite

0

Cea mai mare supriză a mondialului din această vară au oferit-o suporterii americani. Multă vreme neinteresaţi de fenomenul „soccer”, aceştia au invadat continentul african, reprezentând cel mai mare număr de turişti prezenţi în oraşele gazdă ale competiţiei.

136 de mii de bilete au fost vândute în Statele Unite, mult mai multe decât în Marea Britanie sau Germania, ţări cu tradiţie în fotbal. Explicaţia specialiştilor pentru popularitatea acestui sport în rândul americanilor este aceea că semnificativa comunitate hispanică de pe teritoriul naţiunii a fost principalul motor al pasiunii pentru fotbal.

Interesul crescut pentru meciurile mondialului nu se manifestă doar în rândurile fanilor veniţi pe teritoriu african, ci şi între cei rămaşi acasă. Astfel, circa 14,5 milioane de persoane au stat în faţa micilor ecrane pentru confruntarea cu Anglia din grupa C. Conform datelor institului Nielsen, aceasta este cea mai mare cifră de telespectatori de pe teritoriul SUA, pentru un meci din primul tur al unui turneu final.

De asemenea, şi meciul împotriva Sloveniei, terminat la egalitate 2 la 2 a înregistrat a treia audienţă din istorie pentru un meci de fotbal pe reteaua de canale sportive americane de televiziune ESPN, cu aproape 5,2 milioane de telespectatori. Doar semifinala Germania -Italia, in 2006 si sferturile de finala SUA – Germania din 2002 au avut audiente mai bune.