World Cup: Cât valorează echipele calificate în optimi din grupele C şi D

Serbia, fosta adversară a României în preliminariile acestui mondial, a terminat grupa pe ultima poziţie, fiind învinsă de Australia, o echipă cu o cotă de piaţă de aproape trei ori mai mică.

Germania a terminat faza grupelor de la World Cup 2010 cu încă o victorie, scor 1 la 0, în faţa Ghanei. Situaţia în clasamentul grupei D a respectat oarecum şi iererahia cotelor de piaţă ale componentelor, nemţii dominând peisajul financiar cu o valoare de 292 de milioane de euro. Meciul decisiv pentru calificarea în optimile competiţiei a fost tranşat de fotbaliştii antrenaţi de Joachim Low graţie reuşitei de senzaţie a lui Mesut Ozil, un jucător cotat la 20 de milioane de euro pe piaţa transferurilor din Europa.

Liderul surpriză al acesei grupe, Ghana, a devenit prima echipă africană care merge în faza superioară a turneului final, în pofida faptului că a pierdut partida în compania Germaniei. Australia a fost gruparea care a reuşit surpriza grupei D, gruparea a cărui lot valorează de trei ori mai puţin decât cea a sârbilor, reuşind să se impună în faţa formaţiei europene. Serbia, cu vedete câştigătoare ale Ligii Campionilor, precum Stancovici sau Nemania Vidici au pierdut cu 2 la 1 în faţa „cangurilor”, ratând realizarea unei peformanţe deosebite la acest campionat mondial.

Astfel, în faza optimilor de finală, două dintre favoritele la titlul suprem se vor întâlni într-un derbi cu mare tradiţie în fotbal. Anglia şi Germania vor aduna pe teren în prima rundă eliminatorie de la acest turneu final jucători cu o valoare de piaţă de circa 750 de milioane de euro. În cealaltă întâlnire, Ghana va lupta contra Statelor Unite pentru un loc în sferturile de finală ale competiţiei de pe teritoriu african.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed