x


  • EUR
    4.8377
    USD
    4.2935
string(7) "politic"

Cele două BOMBE pe care le pregătește GUVERNUL ORBAN. Joi vom afla tot

Executivul pregătește joi o ședință incendiară.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 15.01.2020, 14:12

Guvernul se va reuni, joi, în ședință, iar conform surselor va fi anunțată intenția Executivului de a-și angaja răspunderea pe două legi extrem de controversate. Este vorba despre alegerea primarilor în două tururi și desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

 

Odată ce va fi declanșată procedura, premierul se va prezenta în fața Parlamentului pentru a-și angaja răspunderea. Din acel moment, opoziția are la dispoziție trei zile pentru a depune moțiune de cenzură.

 

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat public faptul că PSD va iniția o moțiune de cenzură, dacă liberalii își asumă răspunderea pe modificarea legilor electorale în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi.

 

Mișcarea liberalilor este una care va supăra și UDMR, cei care nu susțin revenirea la alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, eventuala desființare a SIIJ va provoca mare nervozitate la ALDE.

 

Practic, prin aceste două proiecte, Ludovic Orban va supăra toate forțele politice din Parlament și astfel forțează depunerea unei moțiuni de cenzură. Scopul PNL este să se ajungă la alegeri anticipate, iar pentru asta este nevoie ca două Guverne succesive să fie respinse în Parlament.