Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei: Vom lansa o variantă simplificată a Monitorului Preţurilor. Vrem să identificăm în Monitorul Preţurilor produsele alimentare ale căror preţuri au fost plafonate de Guvern, ca să fie mai uşor consumatorilor

”Când există în vigoare legea privind plafonarea unei serii de produse alimentare, vrem să identificăm aceste produse în Monitorul Preţurilor, ca să fie mai uşor pentru consumatori, să vadă unde găsesc aceste produse de bază la un preţ mai bun. Şi, în acest fel, să stimulăm concurenţa între lanţurile de comerţ alimentar. Deci ca măsura aceasta a Guvernului de plafonare a adaosului să fie cât mai eficientă”, a spus Chiriţoiu.

Potrivit şefului autorităţii de concurenţă, Monitorul Preţurilor este acum foarte complex.

”Monitorul Preţurilor are acum toate informaţiile, e foarte complet. Are toate magazinele din ţară, toate produsele alimentare. E atât de complet, că e destul de greu de utilizat. De aceea vrem să identificăm aceste produse de bază asupra cărora a intervenit Guvernul, vrem să identificăm pe o pagină separată în Monitorul Preţurilor care să fie mai uşor pentru consumatori să poate face comparaţii, să se documenteze, să se informeze unde le găsesc la un preţ mai bun”, a explicat Chiriţoiu.

El a afirmat că atât Monitorul Preţurilor la carburanţi, cât şi cel al produselor alimentare sunt proiecte de succes.

”Sunt foarte utilizate, mai ales la combustibili, care e mai simplu, întrucât sunt mult mai puţine produse”, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed