CIA înfiinţează o comisie specială pentru a evalua impactul dezvăluirilor făcute de WikiLeaks

Înfiinţarea comisiei, numită oficial WikiLeaks Task Force, nu pare să aibă o justificare foarte clară pentru CIA. Aceasta a fost puţin afectată de dezvăluirile WikiLeaks, comentează cotidianul american, adăugând că puţine documente ale CIA au ajuns pe site-ul WikiLeaks, iar documentele publicate de la alte agenţii nu furnizează multe informaţii despre angajaţii sau operaţiunile sale.

 

Cu toate acestea, oficialii CIA au declarat că agenţia realizează un amplu inventar al informaţiilor clasificate dezvăluite şi care sunt în mod obişnuit distribuite în peste zece reţele ce permit menţinerea legăturii între angajaţii agenţiei răspândiţi în întreaga lume.

 

Comisia se concentrează în prezent pe evaluarea impactului imediat al celor mai recent publicate documente. CIA este îngrijorată că abilitatea sa de a recruta informatori ar putea fi afectată de scăderea încrederii în capacitatea administraţiei SUA de a păstra secrete.

 

„Directorul (CIA) a cerut comisiei să analizeze dacă recenta publicare de documente WikiLeaks ar putea afecta relaţiile externe ale agenţiei sau operaţiunile sale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CIA, George Little.

 

Comisia este condusă de Centrul de Contrainformaţii al CIA, dar conţine şi peste 20 de membri de la alte departamente ale agenţiei.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed