Cine sunt românii care pot primi 100 de euro de la stat


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a confirmat că fermierii vor beneficia de un sprijin financiar de 100 de euro pe hectar, precum și de 100 de euro pentru fiecare unitate de muncă agricolă echivalentă (UVM) în sectorul suin și avicol. Această măsură va fi implementată printr-un act normativ care urmează să fie adoptat în următoarea ședință de Guvern.

Anunțul oficial subliniază că guvernul a reușit să obțină fondurile suplimentare necesare pentru a acoperi aceste plăți, asigurând un buget total de 1,86 miliarde de lei. Această alocare financiară va permite ca toți fermierii eligibili să primească sprijinul de 100 de euro promis.

Distribuția fondurilor va fi următoarea:

  • Peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal
  • Peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci
  • Peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări.

Ministrul Florin Barbu le-a mulțumit fermierilor

Acest demers reafirmă angajamentul Guvernului față de fermieri și confirmă respectarea promisiunilor făcute în urma dialogului cu reprezentanții agricultorilor. Ministrul Florin Barbu a exprimat recunoștința față de fermieri pentru încrederea acordată și a subliniat sprijinul constant acordat agriculturii românești, care este vitală pentru producerea unei hrane sănătoase. Anunțul a fost făcut miercuri, prin intermediul paginii sale de Facebook.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed