x


  • EUR
    4.8340
    USD
    4.1662
string(7) "politic"

MARCEL CIOLACU a decis soarta ”stării de alertă”

PSD va vota în Parlament pentru adoptarea hotărârii pe starea de alertă.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.05.2020, 12:24

Parlamentarii PSD vor vota pentru adoptarea hotărârii de Guvern prin care a fost instituită starea de alertă, dar urmează să analizeze dacă este cazul să propună anumite amendamente, spune liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

 

“Vedem dacă se impun modificări sau nu, vreun amendament. Nu este foarte clară administrarea spitalelor judeţene, dacă se va face de către minister sau în continuare rămân, cum spune la lege, de către consiliile judeţene”, a spus Ciolacu, înainte de reuniunea conducerii colective interimare a PSD, potrivit Agerpres.

 

Întrebat dacă este exclus ca PSD să nu aprobe starea de alertă, Ciolacu a spus: “Nu. Vom aproba”.

 

El a menţionat că votul în cazul hotărârii de Guvern va fi dat în Parlament miercuri sau joi, cel mai târziu.

 

Guvernul a adoptata luni o Hotărâre privind instituirea stării de alertă în baza Legii 55 aprobată săptămâna trecută de Parlament, care va permite și aplicarea de amenzi celor care nu respectă regulile, după 3 zile de vid legislativ. Actul normativ trebuie aprobat de Parlament.

 

Starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, pe o durată de 30 de zile, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind starea de alertă. În această perioadă, în interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii,precum și formarea unor asemenea grupuri. Deplasarea în afara localității este permisă doar în unele situații.

 

Articolul integral pe HOTNEWS