Ciolacu: Vom avea, din punctul meu de vedere, cred că cea mai mare creştere economică din Europa, anul acesta. Şi nu va fi o creştere economică pe consum, va fi în continuare pe investiţii / Nu este o catastrofă deficitul

0

„În fiecare an, după ce închidem cu deficitul în decembrie, după ce constatăm cu toţii, nu numai dumneavoastră, şi eu, şi cetăţenii, că nu s-a întâmplat nicio nenorocire, nu a venit nicio apocalipsă, dimpotrivă, v-am spus că anul trecut ne-am încadrat cu minimum 0,5, anul acesta ne încadrăm cu minimum 0,7”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

”În ceea ce priveşte deficitul, începem din februarie, după ce a trecut Crăciunul şi au fost scumpirile, pe urmă vorbim îmn ianuarie cât de tare s-au scumpit verdeţurile, lucru normal că a venit iarna, începem discuţiile despre ce catastrofal va fi deficitul la sfârşitul anului şi mai ales cât de scumpă va fi carnea de miel de Paşte. E un lucru normal. Nu este o catastrofă deficitul”, a completat el.

Ciolacu a menţionat că, ”PNRR ne spune că în doi ani trebuie să facem spitalele, altfel pierdem bani”.

”Deci ritmul va fi unul susţinut şi, atunci, economia, se autofinanţează şi vom avea, din punctul meu de vedere, cred că cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta. Şi nu va fi o creştere economică pe consum, va fi o creştere economică, în continuare, pe investiţii”, a mai declarat Ciolacu.