Comisia Europeană alocă peste 106 milioane euro României, Turciei, Germaniei, Belgiei, Franţei, Italiei, Luxemburgului şi Portugaliei, pentru primul spital de campanie paneuropean

Prin acest proiect se vor înfiinţa trei echipe medicale de urgenţă de tip 2 (EMT2), care vor include servicii chirurgicale şi de diagnosticare, mai indică sursa citată.

 

În plus, 17 echipe de asistenţă specializată vor oferi servicii de terapie intensivă, de tratare a arsurilor, de transportare a pacienţilor, de diagnosticare avansată, de sprijinire a mamelor şi copiilor, de reeducare, de asistenţă pentru sănătatea mintală, de tratament ortopedic, de laborator, de aprovizionare cu oxigen şi de sprijin pentru telecomunicaţii.

 

Această capacitate rescEU va deveni operaţională treptat, începând din 2024, şi va permite răspunderea la o gamă largă de scenarii de dezastre.

 

Conform sursei menţionate, echipele vor putea funcţiona în mod autonom şi vor putea sprijini instituţiile naţionale de asistenţă medicală existente atunci când acestea nu sunt în măsură să facă faţă unei anumite situaţii de urgenţă.

 

Această nouă structură va completa rolul esenţial pe care îl joacă deja cele 15 echipe medicale de urgenţă puse la dispoziţie de statele membre şi de statele participante la Rezerva europeană de protecţie civilă în contextul răspunsului în caz de urgenţă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed