Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Premier Energy cumpără pachetul majoritar de acţiuni emise de distribuitorul de gaze Hargaz Harghita Gaz

”Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Premier Energy cumpără pachetul majoritar de acţiuni emise de Hargaz Harghita Gaz şi, astfel, preia controlul asupra companiei”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, precizează autoritatea de concurenţă.

Premier Energy SRL, parte din grupul de firme cu acelaşi nume, activează pe piaţa gazelor naturale din România ca distribuitor şi furnizor, precum şi pe piaţa activităţilor conexe distribuţiei de gaze naturale.

Hargaz Harghita Gaz S.A. este o companie activă pe piaţa gazelor naturale din România în calitate de distribuitor, precum şi pe piaţa activităţilor conexe distribuţiei de gaze naturale, respectiv: proiectarea şi executarea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, proiectarea şi executarea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale. Până la data de 1 noiembrie 2021, Hargaz Harghita Gaz SA a fost titular al unei licenţe de furnizare a gazelor naturale.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed