Consiliul de Administratie al Electrica a aprobat investiţii de 1,12 miliarde lei pentru acest an şi prelungirea mandatului directorului general până la 31 decembrie 2024

”În cadrul şedinţei din data de 25 martie 2024, Consiliul de Administraţie al Electrica a aprobat valoarea consolidată a Planului de Investiţii (CAPEX) al grupului pentru anul 2024, în sumă totală de 1,127 miliarde lei”, arată un raport al companiei.

Din această valoare, 878 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al filialei de distribuţie Distribuţie Energie Electrica Romania SA în ceea ce priveşte investiţiile (partea financiară a planului individual de investiţii); 63 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al Electrica Furnizare SA în ceea ce priveşte investiţiile (partea financiară a planului individual de investiţii); 69,9 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al Electrica SA individual (ELSA) în ceea ce priveşte investiţiile (partea financiară a planului individual de investiţii); 10,3 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al Electrica Serv SA în ceea ce priveşte investiţiile (partea financiară a planului individual de investiţii); 106,1 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al Sunwind Energy SRL (SWE) în ceea ce priveşte investiţiile (partea financiara a planului individual de investiţii).

”Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 25 martie 2024, Consiliul de Administraţie al societăţii, la recomandarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, a hotărât prelungirea duratei mandatului acordat lui Alexandru-Aurelian Chiriţă în calitate de director general până la data de 31 decembrie 2024 (inclusiv), în aceleasi condiţii”, mai arată un raport al companiei.

Veniturile operaţionale ale Grupului Electrica s-au ridicat în anul 2023 la 13,333 miliarde de lei, în scădere uşoară cu 3,7% comparativ cu 2022. Profitul net al grupului a fost de 620,4 milioane de lei, în creştere cu 11% (sau 61,6 milioane de lei).

Volumul de energie electrică distribuită a fost de 17,05 TWh, în scădere cu 3,8% faţă de anul 2022. Operatorul Distribuţie Energie Electrică Romania  (DEER) deserveste aproximativ 3,93 milioane de utilizatori, pe o arie ce acoperă circa 40,8% din suprafaţa României.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie, furnizare şi producţie a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,9 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed