AcasăPoliticContre în coaliţie pe tema compensării facturilor - Popescu: PSD a votat...

Contre în coaliţie pe tema compensării facturilor – Popescu: PSD a votat alături de noi

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seară, că PSD a votat, atât legea privind consumatorul vulnerabil, cât şi legea referitoare la compensarea facturilor.

”Împreună am făcut această lege”, a afirmat ministrul, care a precizat că se vor opera modificări, dacă este cazul. PNL a transmis, printr-un comunicat de presă, că a avut printre priorităţi măsurile de protejare a populaţiei în faţa valului de scumpiri a facturilor la energie. ”Vom vedea daca există propuneri din partea celorlalte partide din coaliţie şi vor fi luate în considerare atunci când îmbunătăţesc cadrul legislativ actual”, au transmis liberalii. La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut că a votat legea alături de parlamentarii PSD, dar s-a constatat ulterior că soluţia nu poate fi aplicată. ”Intenţia a fost bună, …pacientul e mort”, a afirmat Ciolacu.

Virgil Popescu a fost întrebat, miercuri seară, la Digi 24, ce părere are despre faptul că Marcel Ciolacu consideră necesare modificări la legea referitoare la compensarea facturilor şi a răspuns: ”Ei au votat alături de noi, şi alături de USR, şi alături de UDMR, atât legea consumatorului vulnerabil şi legea plafonării. A fost aproape unanimitate, iar eu am stat ore în şir înainte de comisii, în timpul comisiilor, discutând cu colegii de la toate partidele (…) Au depus amendamente, le-am discutat împreună şi le-am adoptat împreună. Deci, împreună am făcut această lege şi, împreună, dacă este cazul, vom modifica această lege”.

 

Ministrul se declară deschis la orice discuţie.

”Dacă sunt propuneri de îmbunătăţire suntem deschişi, să vedem cum putem îmbunătăţi, să le vedem întâi”, a mai declarat ministrul.

Acesta a explicat de ceapropus acest mod de compensare a facturilor: ”Eu nu am vrut ca la nivelul compensării să punem oamenii pe drumuri, să facă solicitări, adeverinţe de venit, de aceea am mers pe o plajă de consum (…) birocraţia se mută de furnizori”.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susţine că trebuie făcută o şedinţă a coaliţiei cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie, care să fie mai uşoară şi mai accesibilă, atât companiilor, cât şi populaţiei.

 

Ultimele Articole