Octavian Radu bagă în insolvenţă o nouă firmă din grup, care deţine trei cafenele şi un restaurant

„În ultimul an ne-am confruntat, în toate locaţiile noastre, cu o scădere puternică a traficului, iar la clienţii actuali cu o scădere a valorii bonului de consum”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Andrei Arghirescu, directorul general al Sebra Francize.

El a adăugat că un alt factor important care a dus la cererea de insolvenţă l-au reprezentat şi chiriile mari, neajustate la nivelul actual al pieţei.

Sebra Francize operează două cafenele Cup&Cino în Bucureşti şi una în Cluj-Napoca, precum şi restaurantul Vapiano din Capitală. Ceele două branduri sunt francize internaţionale.

„Vom începe reorganizarea business-ului şi avem deja o serie de măsuri pe care le luăm în calcul”, a afirmat Arghirescu.

O primă măsură va fi relocarea restaurantului Vapiano.

„Singura locaţie operaţională sub acest brand a avut de suferit încă de la deschidere de pe urma efectelor crizei, precum şi din cauza poziţionării sale într-o zonă care nu a confirmat conceptul”, a mai spus directorul firmei.

Datoriile înregistrate de Sebra se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro, reprezentând datorii bancare şi către furnizori, administratorul judiciar urmând să fie Casa de Insolvenţă Transilvania.

Sebra Francize şi-a început activitatea în septembrie 2008, odată cu deschiderea primei cafenele, urmată în februarie 2009 de deschiderea restaurantului Vapiano.

În 2010, vânzarile firmei au fost de 600.000 de euro, cu 50% mai mici decât cifra de afaceri din 2009.

În vara anului trecut, atât Diverta, cât şi TCE Logistică, firme de asemenea deţinute de Octavian Radu, au intrat în reorganizare judiciară. Recent, şi la cea de-a treia firmă a omului de afaceri, Fashion Retail Group, creditorii au votat intrarea în insolvenţă.

Octavian Radu a declarat agenţiei MEDIAFAX că grupul RTC a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de sub 100 de milioane de euro, cu mai mult de jumătate sub business-ul din 2008.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed