Cum arată schema evaziunii fiscale a brutarilor din Capitală

„Spuneti-ne cat platiti la gaze, ca sa ne dam seama cate paini ati produs de fapt.” Asa au pus problema politistii, hotarati sa-i prinda pe patronii care fac bani negri din franzela alba. Au demarat operatiunea Vatra si au verificat mai multe fabrici de paine, care aveau un consum mare la gaz, insa trecusera in acte doar un sfert din produsele de panificatie vandute.

La o fabrica din sectorul 5 al Capitalei, politistii au constatat ca intr-o singura luna s-au consumat 11 mii de m3 de gaz, ceea ce ar insemna o productie de aproape 400.000 de paini.       In evidentele contabile au aparut insa pana in 100.000 de produse de panificatie.       Ce s-a intamplat cu restul? Anchetatorii sustin ca daca nu trec in registre numarul real de paini, firmele de profil fac evaziune.       Patronii se apara si, nestiind ca pot fi prinsi din cauza consumului de gaz, incearca sa intoarca situatia in favoarea lor.       „Avem un tunel si stiti cum e, ca si atunci cand faci cozonaci, il lasi sa se incalzeasca si nu faci productie continuu si el consuma. Ei acum ne cer acte, le-am dat, au cerut factura de gaz de pe ultimele luni ne-au cerut si bilantul pe cate paini au fost vandute”, spune un patron.       Citeşte aici mai multe  

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed