Cum pot cumpăra românii din diaspora covrigi de Buzău şi Eugenii

Compania Mulberry Development, deţintă de omul de afaceri Ovidiu Şandor a lansat site-ul www.pravaliadeacasa.ro, de unde românii din diaspora pot comanda de la covoare tradiţionale, traiste, la produse cosmetice, jocuri pentru copii, cărţi, dar şi produse alimentare tradiţionale precum dulceţuri, vinuri, murături şi zacuscă.

 

Pravaliadeacasa.ro este primul magazin online care se adresează diasporei româneşti, din opt ţări, Italia, Spania, Germania, SUA, Canada, Franţa, Anglia şi Israel. Transportul produselor se realizează prin intermediul a trei transportatori agreaţi: TNT, Atlassib şi Fan Courier.

Câteva comenzi au fost deja realizate, iar prima dintre acestea a venit din partea unui român din SUA, care a comandat produse alimentare, precum murături şi vinuri, în valoare de 240 de dolari.

 

“Pravaliadeacasa.ro nu este un magazin care vinde ceva, ci unul care, în primul rând, se adresează cuiva. Aşa am ajuns deja la 500 de articole care concentrează tot ce e românesc, bine ales: de la zacusca de casă şi dulceaţa de nuci verzi de negăsit în Australia, la ‚Nu te supăra frate’, jocul copilăriei multora dintre noi, pe care nu ai cum să-l găseşti în Franţa, trecând printr-o paletă largă de produse culturale: cărţi, muzică, filme istorice, dar şi filme ale noului val.

 

Pe rafturile magazinului pravaliadeacasa.ro, se găsesc branduri româneşti, dar şi produse locale meşteşugite de mici producători şi artişti populari. În cateva luni, estimăm că vom ajunge la peste 3.000 de astfel de produse româneşti cu care să ne fălim în lume. Bunătăţile noastre au un potenţial suficient de ridicat, încât să credem că putem deveni, într-un timp nu foarte lung, unul din cei mai mari exportatori români către consumatori finali”, explică Ovidiu Şandor, iniţiatorul proiectului.

 

 

Dezvoltatorii site-ului destinat românilor de departe estimează vânzări de 100.000 de euro în primul an. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 7.000 de euro pentru realizarea site-ului şi asigurarea logisticii necesare, urmând ca în următoarele şase luni, eforturile să se concentreze pe extinderea ofertei de produse, reducerea costurilor de transport la un nivel cât mai mic şi susţinerea proiectului prin acţiuni de marketing.

 

“În perioada pe care am petrecut-o în Suedia, nu-mi era uşor să găsesc produse autentice, fie că doream să mă mândresc cu tot ce e românesc şi de calitate în grupul meu de prieteni, fie că, brusc, mă lua dorul de acasă. Că au ales să-şi ducă viaţa în altă ţară, studiază sau lucrează temporar în străinătate, românii rămân ataşaţi de universul lor, de acasă. Cei mai norocoşi au chiar la ei în oraş un magazin cu specific românesc, însă axat în general doar pe alimente. Comunităţilor mai mici sau din ţări îndepartate le rămâne dorul. De aici nevoia unui magazin online cu produse româneşti, atent alese, hrană pentru trup şi suflet, care să poată fi uşor accesat de oriunde”, a mai spus omul de afaceri timişorean.

 

În primele 5 zile, magazinul online a înregistrat peste 3.000 de vizite, cele mai căutate fiind produsele pentru sărbători, de gastronomie şi artă populară. În topul celor mai îndrăgite articole din magazin, conform voturilor vizitatorilor, se regăsesc atât produse apărute în ultimii ani, crema Elmiplant şi vinul Purpura Valahică, dar şi dintre cele nostalgice, precum Eugenia, covrigii de Buzău sau filmul Veronica.

 

CITEŞTE ŞI O firmă din Timişoara face clădiri de birouri cu bani de la UE

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed