Cum se vor schimba salariile în România. Sporurile vor fi de maxim 20% pentru bugetari

0


Salariile bugetarilor vor fi reconfigurate, incluzând o componentă fixă și una variabilă. Acest lucru implică faptul că, pe lângă suma constantă pe care o primesc lunar, acești angajați vor beneficia și de o parte variabilă în funcție de performanța lor.

Cu toate acestea, noua lege a salarizării așteaptă încă să fie detaliată de către politicieni. Discuțiile privind salariile românilor sunt în desfășurare intensă între Ministerul Muncii și reprezentanții sindicatelor sau patronatelor.

Această nouă lege aduce schimbări semnificative pentru bugetari. În primul rând, salariile din sectorul public vor fi compuse dintr-o parte fixă și una variabilă, astfel încât românii vor câștiga în funcție de performanță după adoptarea noii legi a salarizării.

Sporurile vor fi limitate la maximum 20%, iar niciun salariu nu va depăși cel al președintelui. Ierarhizarea va fi revizuită în funcție de nivelul de dificultate sau importanța muncii depuse. Obiectivul este eliminarea inechităților salariale și creșterea veniturilor bugetarilor.

Aceste schimbări pot duce la o scădere semnificativă a veniturilor pentru unele categorii de bugetari, în special pentru cei care beneficiază de multiple sporuri, cum ar fi cele pentru condiții periculoase de muncă.

Forma finală a legii salarizării este așteptată să fie finalizată în acest an, deși era planificată inițial să fie finalizată încă din 2023.

De asemenea, este important de menționat că România plătește taxe în valoare de 40,75 milioane de euro la Banca Mondială pentru consultanță. Specialiștii acestei instituții au prezentat mai multe scenarii, inclusiv un impozit progresiv, precum și facilități pentru familiile cu mai mulți copii și reduceri de impozite pentru familiile cu venituri moderate.

Noua lege a salarizării va include toate sporurile în salariul de bază, începând cu data intrării în vigoare a legii. Aceasta va fi o modificare semnificativă în sistemul de salarizare al bugetarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.