D. Stanca: Echipa lui Băsescu mizează pe extravaganţă în online (VIDEO)

Un exemplu dat de Stanca de campanie virală este clipul parodie la o melodie Paraziţii, care are „peste 300 de mii de vizualizări pe diverse canale de video-sharing din România şi din lume”.

Toate partidele intrate în cursa electorală şi-au angajat agenţii interactive care lucrează pentru campaniile lor virale, spune Stanca. „Sunt tehnici nou-apărute de activism online, guerilla digitala etc. care duc într-o anumită zonă mesajul politic.”

Googulanii lui Băsescu ies la atac pe internet

Userul “Googulanul” (sau Gugulanul, uneori) de pe YouTube a semnat ambele clipuri, are un canal video vopsit în culorile PD-L, iar al doilea abonat este chiar canalul oficial al partidului lui Băsescu. „Este foarte clar că este o campanie asumată, chiar dacă indirect, de către partidul care îl susţine pe Băsescu”, a explicat Dragoş Stanca.

„Staful lui Băsescu merge pe neconvenţional, o <<extravaganţă>> online”, a precizat Stanca. „Aceştia au parodiat proiectul lui Crin, Spune şi Tu, cu site-ul Spune şi Tu Da, au lansat deja un clip viral cu tentă sexuală şi, mai nou, au scos unul cu trimitere directă la campania Realitatea, Noi vrem respect. Toate acestea au depăşit 10-20 mii de vizualizări, ceea ce poate fi considerat un mic succes în online.”

„Ce e mai greu de înteles pentru mine este de ce un atac de acest tip, discutabil ca şi conduită electorală, e asumat foarte clar de PD-L şi Traian Basescu?”, susţine directorul F5.

Ca trend, Stanca observă că „staff-ul lui Crin Antonescu se chinuie să fie echilibrat şi civilizat, Geoană nu a început încă o campanie agresivă, iar Oprescu încă e timid”.

Citeşte mai mult pe blogul lui Dragoş Stanca

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed