Dăncilă, acuzată că a prezentat date economice neoficiale. „În alte țări această faptă se pedepsește cu închisoare”

Senatorul PNL Florin Citu sustine ca premierul Viorica Dancila a incalcat legea, luni, la bilantul de 6 luni al Guvernului, prezentand date economice care nu au fost facute publice oficial, fapta care in alte tari se pedepseste cu inchisoare.



Asta in cazul in care, afirma Citu, premierul Dancila nu a mintit si a inventat cifre.

„Viorica Dancila, din pozitia de prim-ministru, prezinta date care inca nu au fost publicate oficial. Avem doua variante aici. Datele sunt cele corecte si atunci Viorica Dancila incalca legea. Sau premierul minte si inventeaza cifre”, scrie Florin Citu pe Facebook.

El prezinta trei exemple:

Investitiile straine directe. Nu exista date pentru primele 6 luni. Sunt publicate oficial in jur de 14 august de BNR. Orice oficial (in special ministru) publica date care nu sunt oficiale trebuie sa raspunda penal pentru incalcarea legii.

Rata somajului. La fel. Datele oficiale cele mai recente sunt pentru luna mai. Pe langa faptul ca incalca legea prin publicarea unor date inainte de termen, premierul Dancila mai si minte. In 2018 rata somajului a crescut si a ajuns la 4.6%, nu a scazut.

Veniturile la buget, la fel, sunt publice doar pentru primele 5 luni. Premierul Dancila prezinta veniturile pentru primele 6 luni. O incalcare flagranta a legii pentru ca daca nu minte si acestea sunt cifrele inseamna ca poate oricand sa le ofere si altora, inainte sa fie publice si astfel sa profite personal”.

 

Premierul Viorica Dăncilă prezintă bilanțul celor 6 luni de guvernare. Au fost amintite rezultatele obținute în domenii precum sănătate, educație, agricultură, economie.

La începutul prezentării, premierul a ținut să meționeze că, din cauza lipsei timpului, vor fi prezentate doar cele mai relevante măsuri.

 

În ceea ce privește principalii indicatori macroeconomici, Dăncilă a declarat că „Avem o scădere a sumeleor impozitului pe venit, la 11,7 miliarde lei in semestrul I, 2018. Acest lucru se datorează reducerii impozitului. Transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat a adus de asemenea un surplus de 46 miliarde lei. Avem un surplus la buget 9,5 miliarde lei. În ceea ce privește sumele primite de la UE, am adăugat si sumele din 2016. În decembrie 2016, am primit 0,68 miliarde lei,în decembrie 2017 am primit 5,6 miliarde lei, iar în prezent, am primit6,8 miliarde lei.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed