Darie Moldovan, singura propunere la şefia departamentului de tranzacţionare de la Broker Cluj

Darie Moldovan a asigurat interimatul ca director general adjunct al Broker Cluj începând cu aprilie, când l-a înlocuit pe Ciprian Zah, pentru grăbirea procesului de autorizare a noii structuri executive la CNVM.

Ulterior, conducerea casei de brokeraj, în frunte cu noul preşedinte, Anton Ionescu, a organizat un concurs pentru funcţia de director general, câştigătorul fiind Grigore Chiş, un fost director de tranzacţionare în cadrul Broker şi administrator de portofoliu la BT Asset Management.

De asemenea, consiliul de administraţie al Broker a numit-o în iunie pe Florica Venter ca director general adjunct, în timp ce Grigore Chiş a primit de abia săptămâna trecută avizul CNVM în funcţia executivă.

„Grigore Chiş a avut un atu important în această alegere, experienţa în administrarea portofoliilor, deoarece elementul esenţial la Broker este portofoliul propriu şi dacă acest portofoliul este bine administrat putem acorda beneficii importante acţionarilor”, motiva Anton Ionescu, alegerea făcută.

Restructurarea Broker a început după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a interzis în aprilie şefilor Broker Cluj, Petru Prunea şi Adrian Ceucă, să mai desfăşoare activităţi pe piaţa de capital pentru 5, respectiv 3 ani, iar casa de brokeraj a fost sancţionată cu o amendă de 724.000 lei, în urma unor nereguli descoperite la mai multe sucursale ale casei de brokeraj.

În acelaşi timp, arbitrul pieţei de capital a amendat 19 angajaţi ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timişoara, Baia Mare şi Cluj, după ce a descoperit mai multe nereguli în activitatea acestora, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 67.500 lei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed