AcasăPoliticDavid Popovici, decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a...

David Popovici, decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă distincție a statului român

Președintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe David Popovici (17 ani), dublul campion mondial la natație, cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.
David Popovici, deja cel mai mare înotător din istoria României, a cucerit medaliile de aur în probele de 100 și 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.
Performanțele îi vor fi răsplătite de președintele Klaus Iohannis. Și antrenorul Adrian Rădulescu va fi decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de cavaler. Ceramonia de premiere va avea loc la o dată ulterioară, după revenirea celor doi de la Budapesta.

”Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”, se scrie în comunicatul administrației prezidențiale.
Totodată, Președintele Klaus Iohannis a decis să-l decoreze și pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive.
Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior”
– Comunicatul Administrației Prezidențiale

 

Ultimele Articole