Delgaz Grid: Continuăm să lucrăm pentru realimentarea cu energie a circa 1.000 de clienţi din nouă localităţi din judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Suceava

”Furtunile care au ‘măturat’ zone întinse din regiunea Moldovei, în cursul după-amiezii de ieri şi a nopţii, au cauzat întreruperea energiei la aproximativ 18.000 de consumatori. Printr-un efort susţinut al colegilor din teren, echipelor contractorilor şi dispecerilor am restabilit alimentarea cu energie a peste 40 de localităţi. Continuăm să lucrăm pentru realimentarea cu energie a circa 1.000 de clienţi din 9 localităţi din judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Suceava”, a transmis, vineri, Delgaz Grid.

Potrivit companiei, vremea nefavorabilă a cauzat şi un număr triplu de deranjamente individuale şi colective în reţelele de joasă tensiune ce alimentează în mod direct consumatorii casnici, comparativ cu o zi obişnuită.

”Intervenim în continuare pentru remedierea avariilor din toate reţelele electrice ca urmare a ruperii conductoarelor sau stâlpilor, prin căderea unor copaci peste liniile electrice aeriene sau înlocuirea elementelor de izolaţie şi a transformatoarelor lovite de fulgere etc. Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, atragem atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor în cazul pătrunderii persoanelor în vecinătatea acestora. Totodată, vegetaţia adusă de vânt în reţelele electrice şi stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, pot genera accidente grave în eventualitatea căderii acestora şi de aceea este necesar să fie apelat Dispeceratul de Urgenţă al companiei noastre la 0800 800 929”, mai precizează compania.

Şi pentru astăzi meteorologii au emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru judeţul Iaşi, Bacău şi Vaslui, fiind prognozate averse torenţiale, descărcări electrice şi intensficări ale vântului.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro.

 


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed