x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

DEZMĂȚ la STB-ul Gabrielei Firea: Cifrele care îi vor enerva pe bucureșteni

Consilierul local Cristian Ciucu demască situația imposibilă de la Societatea de Transport București, fosta RATB, aflată în proprietatea Primăriei Capitalei.

Author: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.08.2019, 14:49

Directorul STB are 15 consilieri personali, STB are 15 directori, organigrama s-a umflat față de RATB, sindicatul are un rol foarte important în promovare, sunt câteva dintre minunățiile care se întâmplă la Societatea de Transport București, compania de transport deținută  de Primăria Capitalei, dezvăluite de către Ciprian Ciucu, consilier local.

 

Iată postarea sa:

”Directorul STB are 15 consilieri personali (!) din care doar vreo 2-3 pot fi găsiți la serviciu?
• STB are nu mai puțin de 15 directori?
• Gabriela Firea a crescut organigrama de la RATB de la 10500 la 11700 de angajați? În ultimul timp, pentru a ocupa posturile noi, sunt aduși și se angajează fel și fel de indivizi necalificați în acele domenii iar cei care se angajează ca șoferi sunt o minoritate nesemnificativă, raport la rest? 
• Un rol determinant în STB îl are sindicatul „reprezentativ” care, de la egal la egal și mână în mână cu primarul, decide cine se angajează și cine este promovat și pe ce post anume, după ce se asigură că viitorii angajați/promovați for fi parte acelui sindicat?
• Ocupația de economistă/economist este cam la paritate cu cea de șofer la STB? Fiecare departament și birouaș are parte de unul sau mai mulți “economiști” chit că are sau nu are nevoie? Nu se angajează specialiști, se angajează pile, în special pe posturile TESA, la mare căutare la STB pentru că sunt salarii mai mari?
• Raportul de soferi&vatmani / alți angajați este de 1/3?
• Șpaga pe care trebuie să o dea un șofer ca să se angajeze (revelată de o investigație penală mai veche) este de cca. 2000 de euro?

STB, la fel ca restul instituțiilor PMB, este căpușată la cote incredibile. Firea a lărgit toate schemele de personal și înființat cca. 40 de instituții noi, iar număru angajaților la PMB a crescut vertiginos, în timp ce calitatea serviciilor publice a scăzut.

Ei bine, toți aceștia, cu familiile lor cu tot, vor fi mobilizați pentru vot pentru că au interesul să paraziteze Bucureștiul mai departe.”