AcasăExterneDEZVĂLUIRI: Discursul video în care Putin a anunțat invadarea Ucrainei a fost...

DEZVĂLUIRI: Discursul video în care Putin a anunțat invadarea Ucrainei a fost înregistrat încă de luni

Ziarul rus independent Novaya Gazeta, la care a lucrat și ziarista Anna Politkovskaya înainte de a fi asasinată pentru anchetele ei, scris că discursul video în care Putin a anunțat invadarea Ucrainei a fost înregistrat încă de luni, 21 februarie.

Publicația rusă a descoperit acest lucru analizând metadatele fișierului video postat de Kremlin pe rețelele sociale.

Foto: Novaya Gazeta

Luni, 21 februarie, Putin a anunțat că recunoaște independența republicilor separatiste Luhansk și Donețk, primul pas în declanșarea conflictului militar împotriva Ucrainei.

Ziarul Novaya Gazeta este una dintre ultimele publicații independente din Rusia, cu o atitudine critică la adresa Kremlinului. Șapte ziariști de la Novaya Gazeta, inclusiv Anna Politkovskaya și Anastasia Baburova, au fost asasinați în ultimele două decenii, după ce au demonstrat implicarea statului rus în izbucnirea războiului din Cecenia.

Președintele rus a invocat nevoia de ”denazificare” a Ucrainei și spune că a răspuns solicitărilor republicilor populare din Donbas, atunci când a decis atacarea Ucrainei, joi dimineață.

Putin a susținut un discurs televizat în care a încercat să justifice motivele pentru care a dat ordinul de atac, informează Ria Novosti. (Sursa foto: Twitter / MFA Russia)

Ultimele Articole