AcasăExterneDictatorul a slăbit! Lumea este foarte îngrijorată

Dictatorul a slăbit! Lumea este foarte îngrijorată

Toată lumea în Coreea de Nord are inima frântă din cauza scăderii în greutate a liderului Kim Jong Un, a afirmat un locuitor din Phenian, citat de presa de stat, după urmărirea unui video recent cu Kim, transmite Reuters, citată de News.ro.

Comentariul public rar despre sănătatea lui Kim a avut loc după ce analiştii străini au observat, la începutul lunii iunie, că liderul autocrat, care ar avea 37 de ani, ar părea că a pierdut mult în greutate.

Citește și: Kim Jong Un recunoaşte erori în ”aproape toate domeniile” în strategia dezvoltării economice a ţării în deschiderea celui de-al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea; Imagini satelitare surprind ”intensificarea pregătirilor în vederea unei parade”

„Văzând că secretarul general respectat (Kim Jong Un) arată emaciat frânge atât de mult inima poporului”, a spus bărbatul, într-un interviu difuzat vineri de radiodifuzorul de stat KRT.”

”Au curs lacrimile”

”Toată lumea spune că le-au curs lacrimile”, a afirmat el.

În video, pe care Reuters nu l-a putut verifica independent, locuitorii din Pyongyang au fost văzuţi urmărind un ecran mare pe stradă, care arăta un concert la care au participat Kim şi oficiali ai partidului, după o şedinţă plenară a Partidului Muncitorilor din Coreea (WPK).

Filmul nu a oferit niciun detaliu cu privire la ceea ce a dus la scăderea în greutate.

Când Kim a reapărut în mass-media de stat în iunie, după ce nu fusese văzut în public timp de aproape o lună, analiştii de la NK News, un site din Seul care monitorizează Coreea de Nord, au remarcat că ceasul său era fixat mai strâns decât înainte, în jurul unei încheieturi care părea mai subţire.

Având în vedere controlul strict al lui Kim asupra puterii din Coreea de Nord – şi incertitudinea cu privire la orice planuri pentru un succesor al acestuia – mass-media internaţională, agenţiile de spionaj şi specialiştii îi urmăresc îndeaproape sănătatea.

La începutul anului trecut, speculaţiile despre sănătatea lui Kim au explodat după ce acesta a ratat sărbătorile legate de aniversarea naşterii fondatorului statului, Kim Il Sung, pe 15 aprilie, pentru a reapărea în public la începutul lunii mai.

În 2014, mass-media de stat a scris că Kim suferă de ”disconfort”, după o perioadă îndelungată în care acesta nu a mai apărut în public.

 

 

 

Ultimele Articole