Directorul general al firmei israeliene NSO, producătoarea softului de spionaj Pegasus, şi-a dat demisia

O sursă din companie a confirmat că aproximativ 100 de angajaţi vor fi eliberaţi din funcţii, ca parte a reorganizării companiei, şi că Shohat va conduce compania până când consiliul de administraţie va numi un nou CEO.

Firma de supraveghere, care produce software-ul Pegasus, s-a luptat cu acţiuni în justiţie după acuzaţiile că instrumentele sale au fost folosite abuziv de guverne şi alte agenţii pentru a accesa telefoanele mobile.

NSO a spus că tehnologia sa este menită să ajute la prinderea teroriştilor, pedofililor şi criminalilor periculoşi şi este vândută clienţilor guvernamentali ”controlaţi şi legitimi”, deşi păstrează confidenţialitatea listei de clienţi.

”Produsele companiei rămân la mare căutare, de către guverne şi agenţii de aplicare a legii, datorită tehnologiei de ultimă oră şi a capacităţii dovedite de a ajuta aceşti clienţi în lupta împotriva criminalităţii şi terorii”, a spus Shohat într-un comunicat.

El a adăugat că ”NSO se va asigura că tehnologiile inovatoare ale companiei sunt folosite în scopuri legitime şi demne”.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed