Eclisse, lider european în sisteme pentru uşi glisante, ar putea începe producţia în România în următorii ani (VIDEO)

Eclisse, spre exemplu, este liderul european în sisteme de uşi glisante. Are în Italia o ce se întinde pe 10.000 de metri pătraţi şi datorită tehnologiei poate lucra cu doar 90 de angajaţi. Filiala din România este acum în etapa de testare şi educare a pieţei. De aici produsele vor ajunge în toată zona de est a Europei. Când vânzările din ţară vor ajunge la 1,5 milioane de euro se va justifica deja o unitate de producţie în România.

„Se poate face o producţie de bază cu o investiţie de patru milioane de euro. Cu un proces mult mai complex se poate ajunge la 7-8 milioane de euro”, spune Luca Manzato, Export Director Eclisse.

Succesul companiei, spun managerii, se bazează pe o serie de brevete de invenţie.
 Loggia Industria Vopselei realizează şi comercializează după cum îi spune şi numele…produse de colorare. Compania mamă din Italia se laudă cu o creştere a afacerilor la nivel global cu 30%, la care au contribuit pieţe precum Maroc şi Mexic. În ţările din estul Europei vor sa intre tot prin România.

„Anul acesta am încercat sa menţinem cifra de afaceri din 2008 şi dorim să o dublăm în 2010”, a spus Raffaele Loggia, asociat Loggia Industria Vopselei.

Unul dintre produsele care va fi adus anul viitor şi va contribui la această creştere înglobează nanotehnologie. Omul de afaceri consideră că piaţa românească îşi va relua anul viitor creşterea.

Un fost comunicator al unui important producător de energie a început cu ajutorul grupului o nouă afacere în România. TOMASSO DI FAZIO vizează acum piaţa de retail pentru eficienţa energetică. Firma la care este asociat are ca ţintă atât consumul mai eficient de energie cât şi energia regenerabilă.

„Cadrul legislativ este foarte important pentru noi, dar Menatwork îşi propune o ţintă mult mai înaltă, aceea de a nu avea nevoie pentru moment de subvenţii de stat”, a explicat Tomasso di Fazio, asociat MenatWork Energy.

Producătorii mizează pe rentabilitatea investiţiei, faptul că produsele se amortizează singure.

Un alt producător italian, de data aceasta de echipamente de ventilaţie, a câştigat o cotă de 40% din piaţa locală, în cei zece ani de când produsele sale sunt importate şi distribuite în România de grupul Menatwork.

„În 2009 în România, ca de altfel şi pe alte pieţe, s-a simţit o scădere a vânzărilor dar căutăm pe colaborarea cu Menatwork să anulăm această scădere în 2010”, a precizat Alberto Pedoja, Export Area Manager Vortice Elettrosociali.

Şi această firmă ia în considerare producţia în ţară. Managerii grupului Menatwork preconizează pentru anul acesta o cifră de afaceri de 65 milioane euro. Grupul funcţionează cu o echipă de aproximativ 500 de angajaţi în 4 state europene: România, Italia, Republica Moldova si Ungaria. De la înfiinţarea în Italia a primei firme din grup se împlinesc, în 2009, 25 de ani.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. De acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed