AcasăPoliticEuroparlamentarul PSD Victor Negrescu: În pofida opoziţiei Austriei, România are încă 4...

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: În pofida opoziţiei Austriei, România are încă 4 posibile soluţii pentru a intra în Schengen

În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru posibile soluţii pentru a intra în spaţiul Schengen, afirmă europarlamentarul PSD Victor Negrescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, „varianta 1 este ca ţara noastră să solicite menţinerea subiectului pe ordinea de zi şi să insiste ca discuţia să aibă loc în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie unde putem încerca, cum au făcut-o şi alte state în trecut, să presăm Austria să ne susţină”.

„Varianta 2 presupune ca România, cu suportul preşedintelui Consiliului European şi al preşedinţiei cehe la Consiliul UE, să pună tema pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European din 15 – 16 decembrie şi să insiste pentru un vot pozitiv. Preşedinţia cehă şi Bulgaria depun deja eforturi în acest sens”, a scris Negrescu, miercuri, pe Facebook.

El spune că „varianta 3 ar fi ca România să preseze pentru stabilirea unei date certe când acest subiect ar putea figura pe ordinea de zi a JAI sau pentru o intrare în spaţiul Schengen diferită de a Croaţiei, după eventuala parcurgere a unor etape suplimentare de evaluare, generate de posibila decuplare de Bulgaria”.

De asemenea, conform eurodeputatului, „varianta 4 este ca ţara noastră să apeleze la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dar acest lucru ar putea fi făcut doar după un vot în cadrul JAI. Este o variantă care ar dura mai mult timp până la finalizare”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.