Fabrica de Zahăr Bod reia producţia din culturile de sfeclă de zahăr din Romania

”Compania Best Achizitii, deţinătoarea brand-ului “Zahar BOD” şi a unei părţi reprezentive a Fabricii de Zahar Bod, va relua producţia de zahăr din sfeclă de zahăr în anul 2023. În acest sens, începând cu 1 noiembrie 2022, demarează procedura de negociere şi achiziţie de sfeclă de zahăr de la producătorii şi asociaţiile de producători interesate”, anunţă compania.

Astfel, prima întâlnire cu fermierii va avea loc vineri, 4 noiembrie, ora 10:00, la sediul fabricii din Bod, întâlnire organizată în parteneriat cu Asociaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod. Având în vedere interesul constant manifestat de fermieri pentru a se relua producţia de zahăr la Bod, fabrica fiind una dintre cele mai reprezentative fabrici de zahăr din ţară, se aşteaptă ca la această întâlnire să participe un număr mare de fermieri.

“Cu totii ne dorim să fie repornită fabrica. Este lesne de înţeles că acest parteneriat este un câştig atât pentru fermieri, pe de o parte pentru faptul că cei care încă mai cultivă ar avea unde să-şi vândă producţia iar pe de altă parte, cei care au renunţat să cultive vor fi tentaţi să reia această activitate, cât şi pentru noi ca ţară, deoarece, la rafturi, vom găsi din nou zahăr 100% românesc. Sperăm ca împreună cu actuala echipă de management a fabricii, pe care o văd implicată, să contribuim la redresarea pieţei româneşti de zahăr”, spune Ioan Tatu- representant al Asociaţiei Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod.

La întâlnirea de vineri sunt invitaţi să participe toţi fermierii interesaţi din regiunea Braşov-Covasna, dar şi din alte regiuni limtrofe.

”Aşa cum a afirmat în mai multe rânduri, conducerea Best Achizitii este deschisă dialogului, colaborării şi identificării unor soluţii menite să aducă Fabrica de Zahăr Bod la standarde înalte, care să o plaseze în rândul celor mai performante fabrici de profil”, mai arată compania.

În prezent, secţia de ambalare a fabricii este activă, un număr de 40 persoane fiind angajate în aceasta. De asemenea, produsul “Zahar Bod” se găseşte în rafturile unor magazine şi lanţuri de supermarket-uri din ţară. 

“Reiterez faptul că depunem toate eforturile ca în România să nu dispară tradiţia culturii sfeclei de zahăr, mai ales că în zona Braşov-Mureş-Covasna terenul agricol este cel mai bun pentru o astfel de cultură. Totodată, avem speranţa ca împreună cu fermierii români vom reuşi ca în anul ce urmează să repornim producţia de zahăr la Bod”, afirmă Mihaela Neagu, director general Best Achizitii.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed