Fine Foods& Pharmaceuticals investeşte 40 milioane euro în extinderea fabricii de produse farmaceutice din Bergamo

”Investim 40 de milioane de euro în extinderea fabricii noastre de produse farmaceutice, susţinută din surse proprii ale companiei. Vom face şi angajări, nu avem un număr stabilit, dar cu siguranţă va fi vorba de cel puţin 100 de persoane”, a declarat pentru News.ro Giorgio Ferraris, CEO Fine Foods & Pharmaceuticals NTM S.p.A.

Compania deţine trei fabrici în Italia, una de suplimente alimentare, una de produse farmaceutice şi alta de cosmetice, în care lucrează aproximativ 900 de angajaţi. Două din acestea se găsesc lângă Bergamo, iar cea de-a treia la o oră distanţă.

”În mod cert, vom face angajări, creşterea medie a numărului de personal este de 10% pe an, angajăm între 50 şi 100 de oameni pe an. Şi cum vom extinde fabrica de farmaceutice, dorim să facem angajări şi aici, în afara creşterii normale a personalului. Fabrica va fi gata în a doua parte a anului 2025”, a declarat Giorgio Ferraris.

Construcţia a demarat la finalul anului 2023.

O treime din producţia noii fabrici este deja contractată, iar compania negociază acum contracte pentru a vinde şi restul producţiei.

”Numărul clienţilor noştri este în creştere. Însă mai important este că ne-au rămas alături timp îndelungat, cu unii dintre ei colaborăm de foarte mulţi ani”, a precizat Giorgio Ferraris.

Fine Foods & Pharmaceuticals N.T.M. S.p.A., listată la Bursa din Milano, este o societate independentă italiană CDMO (Contract Development and Manufacturing Organisation). Dezvoltă şi produce produse contractuale pentru industriile farmaceutice, nutraceutice şi cosmetice.

În trimestrul 1 din acest an, compania a raportat venituri consolidate de 65,6 milioane euro, în linie cu rezulatele din T1 2023, când a înregistrat o creştere excepţională a veniturilor. Profitul în primele trei luni ale acestui an a fost de 2,81 milioane euro, stabil comparativ cu rezultatul din T1 2023 de 2,9 milioane euro.

Veniturile diviziei de Nutraceutice în T1 2024 au fost de 39,8 milioane euro, comparativ cu 40,7 milioane euro în perioada similară a anului trecut, cu o uşoară scădere cu 2,1%.

Cifra de afaceri a diviziei de farmaceutice a crescut la 17,6 milioane euro la 31 martie 2024, mai mare cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (16,8 milioane euro).

Contribuţia business-ului de cosmetice în T1 2024 a fost de 8,1 milioane de euro, o creştere de 0,3% faţă de acelaşi trimestru din anul precedent.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed