Ionuţ Stroe: PNL susţine eliminarea inechităţilor salariale şi această majorare de 10% pentru angajaţii unor instituţii / Ordonanţa de urgenţă nu rezolvă toate problemele de salarizare din sistemul public, avem nevoie de legea salarizării unice

„PNL susţine eliminarea inechităţilor salariale. Tocmai de aceea, PNL susţinut această majorare de 10% pentru angajaţii unor instituţii. E esenţial să eliminăm diferenţele de salarizare şi inechităţile dintre angajaţii de la stat, dar desigur în măsura capacităţilor bugetare actuale şi cu respectarea ţintelor asumate deja de guvern. Mă refer la deficitul bugetar şi la prevederile din PNRR”, a declarat Ionuţ Stroe pentru News.ro.

El a precizat că ”este evident faptul că ordonanţa de urgenţă nu rezolvă toate problemele de salarizare din sistemul public”. 

”Pentru asta avem nevoie de legea salarizării unice. Avem nevoie de o viziune clară, de o lege justă şi de majorări sustenabile care să se simtă în nivelul de trai şi care să nu dezechilibreze bugetul”, a completat Stroe.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Executivul aprobă o majorare salarială cu 10% în două tranşe, iunie şi septembrie, pentru mai multe categorii de salariaţi din administraţia centrală şi locală, în special despre angajaţii din cultură, de la Registrul Comerţului, agenţiile de mediu şi funcţionarii din primăriile sub 20 de mii de locuitori.

El a precizat că sunt zone rămase în urmă cu salarizarea faţă de restul bugetarilor şi era corect să ia o decizie în raport cu cât permit finanţele ţării în acest an.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed