x


  • EUR
    4.8725
    USD
    3.9845
string(7) "politic"

Firea știe deja planul Guvernului. Vor să crească facturile bucureștenilor

Gabriela Firea are din nou o serie de nemulțumiri la adresa guvernanților.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.11.2020, 10:03

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că majoritatea de dreapta din CGMB și Guvernul liberal pregătesc reducerea sau chiar eliminarea subvenției la căldură, ceea ce ar putea tripla facturile lunare ale bucureștenilor.

„Pericol de sārācire a cetātenilor! Încet, încet, spune tot ce gândește, fārā mesajele scrise din campanie. Azi, primarul Dreptei a anunțat că “nu va scumpi gigacaloria anul acesta”. Deci, ANUL ACESTA. Cât are nevoie Dreapta care l-a propulsat de voturi. De la anul, Dumnezeu cu mila! Mai mult, primarul Dreptei dovedește o necunoaștere crasă a operațiunilor financiare și a procedurilor administrative. Deși a pozat ca ultra-competent. Spune că “nu se va întârzia cu plata pentru subvenție, ca să nu se mai acumuleze datorii la Elcen, care, astfel, nu-și poate face investițiile”. Confuzii peste confuzii, lipsă de profesionalism evidentă! Subvenția plătită de Primărie acoperă diferența dintre tariful plātit pentru agentul termic achiziționat de cātre Termoenergetica (fostā RADET) de la ELCEN (în subordinea guvernului) si pretul plātit de populatie. Guvernul trebuie sā asigure fonduri pentru Elcen, nu Primāria!

Dubioasā grija primarului Dreptei pentru bāietii destepti de la Elcen în contrast cu cinismul fatā de bucuresteni! Dacā nu ar exista subventie, factura s-ar tripla. Ceea ce intentioneaza sā facā Dreapta în Bucuresti. De anul viitor.. sā treacā alegerile. Eu personal, ca primar, am primit adrese de la ministrii PNL ai Dezvoltarii, Energiei si Finantelor în care îmi sugerau sā renunt la plata subventiei cātre populatie, daca vreau sā fac economii. Sau mācar sā o reduc. Deci ei au asta în cap de ceva vreme. Sā arunce povara pe oameni – aproape douā milioane de abonati. Asteaptā sā mai pācāleascā cetātenii si sā le mai smulgā votul la Parlamentare, dupā care îsi pun în practicā austeritatea la nivel de primārii.

Sā sperām cā, prin votul romānilor care vād ce pericol reprezintā PNL la putere, mācar sā plece de la guvernare si sā nu-si poatā pune în practicā Planul National de Sārācire a Populatiei. Nu era suficient cā stau bucurestenii în frig, dupā ce a promis “apā caldā si cāldurā” din prima zi de mandat, “pentru cā îl ajutā guvernul PNL”, acum îsi pune în aplicare si programul de reducere, recalculare pânā la eliminare a subventiei pentru agentul termic. Si îi anuntā pe bucuresteni cā va fi mai bine în iarna 2022-2023. Parcā era rezolvatā problema apei calde si a cāldurii “imediat”, nu peste 2-3 ani!!! Probabil într-un an, si pentru transportul public în comun. Am avertizat asupra acestor pericole reale dar pāreau foarte îndepārtate. Uite cā se apropie….”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.