FMI: Băncile europene au nevoie de capital suplimentar de 200 miliarde euro

Oficialii europeni au reacţionat vehement, considerând că analiza FMI „induce în eroare”, potrivit Financial Times, preluat de Reuters.

Două surse oficiale au declarat pentru FT că cifra de 200 miliarde euro reprezintă o estimare a impactului evaluării expunerii pe obligaţiunile de stat în funcţie de cotaţiile din pieţe.

FMI va publica analiza în următoarele săptămâni, în cadrul Raportului de Stabilitate Financiară Globală care va fi prezentat înainte de reuniunea anuală FMI-Banca Mondială de la sfârşitul lunii septembrie.

FT menţionează că cifra face parte dintr-un document aflat în lucru şi ar putea fi modificată.

„Vederea FMI este distorsionată”, a declarat pentru FT ministrul spaniol al Finanţelor, Elena Salgado, adăugând că Fondul a făcut o eroare pentru că a analizat doar pierderile potenţiale, fără a lua în calcul deţinerile de obligaţiuni guvernamentale germane, ale căror preţuri au crescut pe pieţele
secundare.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a fost criticată de oficialii europeni la începutul acestei săptămâni, după ce a afirmat, în weekend, la conferinţa anuală a Federal Reserve din SUA, că băncile europene au nevoie urgentă de recapitalizări.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed