AcasăExterneGATA cu masca de protecție în spațiile închise! Toate restricțiile se relaxează...

GATA cu masca de protecție în spațiile închise! Toate restricțiile se relaxează în această țară

În timp ce România încă se gândește la perioada în care va începe relaxarea măsurilor, SUA anunță o decizie de ultimă oră.

Au loc relaxări pe bandă rulantă, inclusiv legate de masca de protecție,relatează EFE. Schimbarea urmează să fie anunţată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Astfel, odată cu noile schimbări, majoritatea americanilor vor trăi în zone unde nu se mai solicită purtarea măştilor în spaţiile închise sau deschise, scrie Agerpres.

Măştile rămân totuşi obligatorii în mijloacele de transport în comun, inclusiv în avioane, în baza regulilor în vigoare până la mijlocul lunii martie, dar care pot fi prelungite.

Recomandările CDC

Până în prezent, CDC recomanda ca măştile să fie purtate în situaţiile în care o persoană locuieşte în zone unde există un nivel ridicat de transmitere a virusului. Această situație s-a schimbat însă, nivelul de transmitere a virusului nu mai este ridicat în 95% din comitatele ţării.

Multe state şi oraşe au eliminat deja obligativitatea acoperirii gurii şi nasului, iar altele se pregătesc la rândul lor să renunţe la măşti.

CDC ar putea recomanda în continuare măştile sanitare în marile oraşe sau în zonele de coastă. Noile recomandări au la bază numărul scăzut al infectărilor înregistrate într-o anumită zonă, precum şi scăderea considerabilă a gradului de spitalizare.

De menționat este faptul că, în prezent în SUA se înregistrează o medie de circa 76.000 de cazuri de COVID-19, un nivel considerabil mai scăzut decât cel înregistrat în urmă cu două săptămâni, pe măsură ce ţara începe să depăşească valul contagierilor provocate de varianta Omicron, scrie CNN. 

Ultimele Articole