George Nicolescu va fi înmormântat sâmbătă, la Ploiești! Suferința cu care a trăit în ultimii ani! Zeci de mari artiști îl vor conduce pe ultimul drum

0

George Nicolescu va fi înmormântat sâmbătă, la Ploiești!

Folkistul ajuns unul dintre cei mai de succes soliști din muzica ușoară românească va fi condus pe ultimul drum de de zeci de artiști, majoritatea  vedete din garda veche cu care solistul a legat prietenii strânse în mii de spectacole. Trupul neînsuflețit al celui care a încântat generații mai bine de 40 de ani, va fi depus astăzi la Biserica Sf Niculae din Ploiești. Cei ce vor să să-și ia rămas bun o pot face astăzi și mâine la capela bisericii sus amintită.

George Nicolescu va fi înmormântat sâmbătă, la Ploiești! Suferința cu care artistul a trăit în ultimii ani: îi era frică să mai urce pe scenă!

Cel ce se identifică prin succese fredonate de milioane de spectatori în prodigioasa sa activitate concertistică, amintim ”Eternitate”, ”Cântec pentru sănătatea ierbii”, ”Foaie verde, spic de pâine” ori ”Ordinea de zi”, George Nicolescu s-a stins pe patul de spital, la 74 de ani, după o delicată operație. Solistul, una din marile vedete ale Cenaclului Flacăra, cu care a cântat în întreaga țară în anii ‘70 și ’80, s-a despărțit în ultimii ani de scenă, din cauza unor frici numai de el știute. Însă a continuat să cânte în mijlocul oamenilor.

Mereu alături de oameni, în contact cu ei, legătură ce-i dădea putere. ”George Nicolescu era un baiat de nota 10, amabil, sensibil şi cu o inimă cît Cerul care l-a primit deja acasă”, a spus Corina Chiriac despre artistul emblematic pentru muzica ușoară românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.