Gheorghe Gheorghiu ia drumul duhovniciei? Solistul s-a retras pe Muntele Athos /FOTO

Viața lui Gheorghe Gheorghiu a fost mereu invidiată chiar și de colegii din breasla artistică. A fost vedeta perioadei hippie și folk, cu sute de concerte pe stadioane și săli, apoi s-a acomodat ca menestrel al cântecului de dragoste, având o prodigioasă activitate pe două continente, european și american.

Viața sa admirată, una pusă sub semnul distracției, iubirii și a vacanțelor, a ajuns la o nouă și uimitoare etapă. Abia întors din New York, unde și-a mutat domiciliul, artistul a luat calea părinților duhovnici și a pustnicilor de pe Sfântul Munte Athos.

Solistul ce a lansat frumoasa meloldiei ”Vei fi icoana mea”, a plecat împreună cu părintele Vlase de la Mânăstirea Neamț și bunii săi prieteni, Cristi Lungu și Sorin Grădinaru într-un pelerinaj pe insula credinței ortodoxe, pentru a se ruga și a participa la slujbe. Artistul consideră că încărcarea energetică și rugăciunile au un efect mai puternic după mai multe zile de purificare pe Sfântul Munte.

 Chiar dacă imaginea sa aduce mult cu a unui preot localnic, îmbrăcat în negru, cu populara sa barbă și păr lung, solistul este recunoscut lesne de românii aflați în pelerinaj în locul sfânt.

Gheorghe Gheorghiu ia drumul duhovniciei? A plecat pe Muntele Athos

Dincolo de viața sa împărțită pe două continente și plină de evenimente și oameni frumoși, Gheorghe Gheorghiu face discrete popasuri bisericești, mânăstirile din Neamț fiind locurile de care este legat din punct de vedere duhovnicesc.

Și în comunitățile românești din Statele Unite, țară unde locuiește o bună parte din an, el cântă pe lângă cele mai importante biserici. Este deseori invitat la importante evenimente ce au loc în sălie de evenimente ale lăcașurilor de cult, fie că este vorba de sărbători creștine ori petreceri în comunitate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed