Greva rafinăriilor Total ar putea paraliza Franţa (VIDEO)

Mărul discordiei dintre sindicate şi patronatul grupului Total este rafinăria de la Dunkerque, pe care conducerea vrea să o închidă. Sindicatele cer discuţii pe această temă, iar Total a făcut un gest de bunăvoinţă, amânând de pe 29 pe 8 martie o decizie privind soarta rafinăriei şi acceptând reluarea negocierilor.

Ca să se ajungă aici a fost însă nevoie de o întânire a preşedintelui Sarkozy cu mai marii grupului. Căci în stradă îngrijorarea privind o posibilă penurie de carburat este în creştere, după ce au fost închise în jur de o sută de benzinării. Asta pentru că şase rafinării Total au fost oprite şi alte şase se pregătesc să înceteze activitatea, la apelul sindicatelor, care au chemat la mobilizare pentru cauza rafinăriei din Dunkerque.

Conducerea Total vrea să renunţe la acest obiectiv, invocând problemele mari cu care se confruntă activitatea de rafinare la nivel european şi global. Sindicatele remarcă însă faptul că Total a avut aproapee 14 miliarde de euro profit în 2008 şi aproape opt miliarde anul trecut.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed