Grindeanu, întrebat despre criza cerealelor din Ucraina: Dacă tot vorbim de vânzare de cereale, asta este o problemă de comerţ, nu e problemă neapărat de agricultură. Nu văd ca responsabilitatea să fie aruncată 100% în spatele ministrului Agriculturii

Sorin Grindeanu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă, în ceea ce priveşte importurile de cereale din Ucraina, ar trebui să preluăm exemplul Poloniei şi Ungariei care au interzis chiar şi importurile de alimente.

 

“Am văzut că de dimineaţă au fost discuţii între ministrul Daea şi omologul ucrainean. Am citit că va exista şi o poziţie a Comisiei Europene în perioada următoare legată de acest subiect. Cred că dialogul este absolut necesar şi salut faptul că ministrul Daea a avut această întâlnire, deşi vă spun sincer, poate că nu văd eu foarte bine această problemă, dar dacă tot vorbim de vânzare de cereale, asta este o problemă de comerţ, nu e problemă neapărat de agricultură. Nu văd ca responsabilitatea să fie aruncată aşa 100% în spatele ministrului Agriculturii pentru că nu ministrul Agriculturii face comerţ. Sunt mai multe instituţii. Am văzut că a existat şi o declaraţie comună, sunt paşi înspre rezolvare”, a explicat Grideanu.

 

El a afirmat că trebuie continuat ajutorul pentru Ucraina, dar în acelaşi timp fermierii români nu trebuie să aibă pierderi. 

 

“Cred că trebuie să continuăm ajutorul pentru Ucraina şi asta nu trebuie pus sub semnul întrebării sub nicio formă. Pe de altă parte, fermierii români nu trebuie să fie păgubiţi, să aibă pierderi. Rolul unui guvern este de a găsi modalităţile prin care să poată să acopere eventualele pierderi pe care fermierii le au, dar să continue sprijinul pe care îl acordă Ucrainei pentru că nu e o situaţie simplă şi e chiar dificilă situaţia prin care trece Ucraina, prin agresiunea pe care Rusia a făcut-o asupra sa”, a transmis Grindeanu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed