Grindeanu, pe şantierul A7, tronsonul 2: Stadiul lucrărilor este la 45% / Prima bornă importantă este finalul lunii martie – 65% pe ambele loturi / În octombrie să fie date în circulaţie

Sorin Grindeanu a făcut, luni, o vizită pe tronsonul 2 Ploieşti-Buzău al Autostrăzii A 7.

 

“Am venit astăzi împreună cu domnul director Pistol şi cu alţi colegi de la CNAIR să vedem stadiul lucrărilor pe cele două loturi de A7, primele două.  Suntem undeva, hai să spunem, în jurul la 45%.

Sigur, aici fiecare îşi face, să zicem, propriile calcule. Pe mine mă interesează următorul lucru. Ca în perioada următoare, şi vorbesc de ambele loturi, în perioada următoare, însemnând aşa, finalul lunii martie trebuie să ajungă în jur de 55%, finalul lunii aprilie trebuie să ajungă la 65%. Că depăşesc acest 55% şi va fi 56 – 57%, foarte bine. Prima bornă importantă, din punctul nostru de vedere este finalul lunii martie – 65% pe ambele loturi, cel puţin 65% astfel încât să ne putem ţine de termenele pe care le-am asumat prin contract”, a afirmat Sorin Grindeanu. 

 

El a menţionat că îşi doreşte ca aceste termene să fie respectate.

 

“Nu vreau să trec foarte repede peste a face o menţiune de bine pentru kilometrii gestionaţi de către compania Coni, pe lotul 2. Sunt undeva la 80% pe ceea ce aveau ei de făcut, ceea ce de fiecare dată îmi place să spun acolo unde lucrurile merg bine. Eu chiar vreau să-i felicit şi îi felicit public pentru modul în care au gestionat lucrurile pe kilometri pe care îi au dânşii în administrare. Mă aştept ca aceste termene, aşa cum am vorbit şi cu asocierea de pe primul lot şi cu compania bulgară care are diferenţa de pe lotul 2 ca aceste termene pe care le-am spus mai devreme să fie respectate”, a explicat ministrul Transporturilor. 

 

El a precizat că aceste loturi trebuie să fie date în circulaţie în luna octombrie. Grindeanu a adăugat că vor începe lucrările şi pe lotul 3 spre Buzău. 

 

“Faţă de ultima dată când am fost aici, în sfârşit s-a clarificat şi lotul 3 spre Buzău, dacă nu mă înşel, undeva acum, în martie, în 1 martie se intră şi se încep lucrările şi pe lotul 3, cel care face legătura până în Buzău”, a precizat ministrul Transporturilor. 

 

El a fost întrebat ce se va întâmpla dacă termenul de finalizare din octombrie nu va fi respectat. 

 

“Eu sunt optimist din fire şi, la cum i-am văzut, sunt convins că se va respecta acest termen de octombrie. Mă interesează – şi chiar, uite, spun public acest lucru, chiar şi dacă pot fi daţi în circulaţie, nu ştiu, primii cinci kilometri de la o descărcare la alta, orice asemenea abordare va găsi din partea CNAIR şi a mea un răspuns favorabil, fiindcă orice kilometru care e dat în circulaţie, chiar dacă nu e recepţionat tot lotul, dacă poate fi dat în circulaţie de la o descărcare la alta, acel lucru eu îl încurajez să fie făcut, fiindcă reduce din disconfortul celor care se află în trafic”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed