Herman Van Rompuy este primul preşedinte al Uniunii Europene (VIDEO)

Funcţia de preşedinte al Uniunii Europene este prevăzută în Tratatul de la Lisabona, ratificat de toate ţările membre şi care va intra în vigoare de la 1 decembrie. Preşedintele este ales pentru o durată de 2 ani şi jumătate şi va înlocui actualul sistem de preşedinţie semestrială a Uniunii.

Herman Van Rompuy este considerat un maestru în arta compromisului. Flamandul în vârstă de 62 de ani este şef al guvernului belgian de peste un an şi este apreciat de omologii europeni pentru abilitatea sa de negociator.

Comisarul european pentru comerţ, Catherine Ashton, a fost numită înalt reprezentant pentru afaceri externe, fiind susţinută de socialiştii europeni. Ashton, care are în spate o solidă carieră politică, nu are aproape deloc experienţă diplomatică. Ea a deţinut funcţia de lider al Camerei Lorzilor şi de Lord Preşedinte al Consiliului Coroanei în primul cabinet condus de Gordon Brown.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. Acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed