HiSky îşi extinde flota cu două aeronave noi şi va opera şapte aeronave Airbus

” Două aeronave Airbus A321neo LR vor intra în flota companiei aeriene HiSky, la începutul anului 2023. Aparatele de zbor vor ajunge în România în martie şi sunt programate să intre în serviciu chiar din luna aprilie. HiSky va fi primul operator al celor două aeronave, după ieşirea acestora de pe linia de producţie a fabricantului Airbus”, anunţă compania.

Airbus A321neo LR face parte din noua generaţie dezvoltată de producătorul francez, cu scopul de a reduce impactul aviaţiei asupra mediului şi costurile transportului aerian, şi pentru a îmbunătăţi experienţa de călătorie a pasagerilor. Modelul ales de HiSky are un consum de combustibil cu 15% mai scăzut faţă de versiunile anterioare şi emisii de gaze cu efect de seră reduse cu până la 50%.

Principalul avantaj adus de acest model de aeronavă, este capacitate de a opera zboruri directe pe distanţe mai mari. A321neo LR poate parcurge, fără escală, o distanţă de până la 7400 km, cea mai mare autonomie de zbor a unei aeronave de tip narrow-body.

Cele două aeronave noi au fost date în operarea HiSky de către compania americană de leasing Air Lease Corporation, cu care operatorul are deja un contract pe termen lung pentru celelalte cinci aeronave Airbus din flotă. 

„HiSky s-a lansat în 2020 cu aeronave din familia A320 furnizate de ALC şi, până acum, compania a înregistrat o dezvoltare susţinută. HiSky este pregătită să facă următorul pas şi suntem bucuroşi să sprijinim această expansiune cu două A321neo LR noi”, a declarat David Beker, vicepreşedinte Air Lease Corporation.

Extinderea flotei cu două aeronave capabile să efectueze zboruri pe distanţe lungi deschide o nouă piaţă pentru compania aeriană dar şi o serie de oportunităţi noi de călătorie pentru pasagerii din România.

Pasagerii români vor putea astfel ajunge, fără escală, cu un nivel maxim de confort, în destinaţii îndepărtate atât în regim charter dar şi pe rutele regulate pe care compania aeriană urmează a le adăuga în portofoliu, anunţă compania.

„Intrăm într-o nouă etapă a dezvoltării HiSky, ne extindem nu doar flota dar şi categoriile de servicii pe care le oferim pasagerilor noştri. Acest nou tip de aeronavă ne permite să ajungem în destinaţii mai puţin accesibile direct pasagerilor din România. Până la sfârşitul anului vom anunţa şi rutele pe care le vom introduce începând cu aprilie 2023 şi sunt convins că ne aşteaptă un sezon de vară încărcat”, a declarat Iulian Scorpan, fondator şi CEO HiSky.

Compania aeriană HiSky a fost înfiinţată în anul 2020.

Compania aeriană HiSky a fost înfiinţată în anul 2020 şi are în exploatare o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, cu o vârstă medie de 7 ani. Compania operează zboruri regulate din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Baia Mare, Satu Mare şi Chişinău către destinaţii interne şi internaţionale, precum şi zboruri în regim charter în parteneriat cu principalele agenţii de turism din România. De la începutul anului 2021, HiSky operat peste 5.200 de zboruri şi a transportat peste 550.000 de pasageri.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed