Hunedoara: Intervenţie a pompierilor, după ce un recipient cu dizolvant a început să se deformeze / Substanţa are un ridicat grad de toxicitate – FOTO / VIDEO

 

”Pompierii Detaşamentului Deva au intervenit, cu puţin timp în urmă, pentru înlăturarea pericolului unui eveniment chimic, ce s-ar fi putut produce din cauza unui recipient metalic umplut cu o substanţă toxică dizolvantă, aflat în curtea unei firme din localitatea Mintia. Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost efectuat de unul dintre angajaţii agentului economic. Acesta a observat că recipientul cu capacitatea de 200 litri, plin cu substanţa chimică, s-a deformat brusc şi din motive necunoscute”, a transmis ISU Hunedoara.

Potrivit pompierilor, s-a acţionat în etape pentru răcirea recipientului şi s-a stabilit că era vorba de o substanţă dizolvantă, cu grad mare de toxicitate.

”Pompierii au intervenit cu un echipaj de stingere şi unul CBRN (Chimic – Biologic – Radiologic – Nuclear) şi au acţionat în etape, pentru răcire, cercetare chimică şi, în final, pentru depresurizarea recipientului care ar fi putut provoca evenimentul chimic”, a mai precizat ISU Hunedoara.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed