x


 • EUR
  4.5802
  USD
  3.8939
 • 19° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  59%
  Presiune

  34372 hPa
string(7) "externe"

Încă o țară pe care Donald Trump o amenință cu „opțiunea militară!”

Președintele Donald Trump a amenințat vineri cu o intervenție militară în Venezuela, o declarație suprinzătoare ce vine să adauge tensiune în criza politică din această țară.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.08.2017, 7:43 | Actualizat: 12.08.2017, 7:43

Situația de securitate s-a deteriorat în ultimele zile în Venezuela, unde forțe antiguvernamentale au reușit să pună mâna pe arme ale armatei. Totul se întâmplă după ce la putere tocmai s-a instalat un nou parlament fidel președintelui, cu puteri foarte mult sporite.

 

„Oamenii suferă și mor. Avem mai multe opțiuni în privința Venezuelei, inclusiv una militară, dacă este necesar”, le-a spus Donald Trump reporterilor.

 

Pentagonul, solicitat imediat pentru o reacție, a anunțat că nu a primit niciun fel de ordine de la Casa Albă referitoare la Venezuela.

 

Peste 120 de oameni au fost uciși și alți mii au fost arestați în decursul a patru luni de revolte populare în Venezuela.

Reacția Venezuelei

Declarația președintelui Trump pare să fi produs un adevărat șoc la Caracas. Ministrul apărării din Venezuela a spus că amenințarea lui Trump este nici mai mult, nici mai puțin decât „un act de nebunie”.

 

mai multe, pe DIGI24