Incendiu la sediul central al Novo Nordisk din Danemarca. Este al doilea incendiu cu care compania se confruntă în mai puţin de o săptămână

Incendiul a pornit în exterior, dar s-a extins ulterior la o clădire de birouri de la sediul companiei din Bagsvaerd. Oraşul danez găzduieşte sediul central mondial al Novo, producătorul medicamentelor de succes Wegovy, folosit pentru pierderea în greutate, şi Ozempic, folosit ca tratament antidiabetic.

Potrivit postului de televiziune TV2, incendiul de la sediul din Bagsvaerd a pornit de la un camion de gunoi, iar apoi s-a extins la o clădire învecinată, fumul fiind vizibil de la o distanţă de până la 30 km, ridicându-se deasupra autostrăzii din apropiere.  

Pompierii acţionează la faţa locului, dar intervenţia lor probabil că va dura încă câteva ore, a precizat Novo Nordisk într-un comunicat în care precizează că nu există victime.

Un şantier Novo Nordisk din oraşul danez Kalundborg a fost afectat şi el de un incendiu joia trecută, deşi compania a declarat la momentul respectiv că nu crede că acest incident va întârzia planurile de creştere a producţiei.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed