Începe Al Treilea Război Mondial? Răspunsul lui TRUMP ne dă de gândit

0
15
Începe Al Treilea Război Mondial? Răspunsul lui TRUMP ne dă de gândit

Președintele american Donald Trump, aflat în vacanţă la clubul său din Florida, a vorbit despre atacul ce a dus la eliminarea generalului iranian Qasem Soleimani. Trump l-a descris ca fiind „teroristul numărul unu”, iar acțiunea întreprinsă de SUA a avut menirea de „a opri” un război, nu pentru a începe altul.

 

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că nu doreşte o „schimbare de regim” la Teheran după eliminarea generalului iranian Qasem Soleimani pe care l-a descris ca „teroristul numărul unu” din lume.

 

Afirmând că a acţionat pentru „a opri” un război, nu pentru a începe altul, Donald Trump a afirmat că generalul Qasem Soleimani pregătea atacuri „iminente” contra diplomaţilor şi militarilor americani.

 

„Soleimani a făcut din moartea oamenilor nevinovaţi o pasiune respingătoare”, a declarat el înainte de a lansa un avertisment „teroriştilor” care atacă americani.

 

„Vă vom găsi. Vă vom elimina. Îi apărăm întotdeauna pe diplomaţii, soldaţii noştri, pe toţi americanii şi pe aliaţii noştri”, a mai spus preşedintele american, aflat în vacanţă la clubul său Mar-a-Lago din Florida.

„Am un respect profund pentru poporul iranian”, a adăugat el. „Nu căutăm o schimbare de regim”, a mai declarat Donald Trump.

 

Articolul integral pe CAPITAL