Investitorii au retras aproximativ 956 de milioane de dolari de la platforma cripto Binance după demisia CEO-ului Changpeng Zhao

Acordul, prin care Binance va plăti 4,3 miliarde de dolari autorităţilor americane, ridică întrebări cu privire la viitorul celei mai mari platforme de criptomonede din lume şi marchează o altă lovitură pentru o industrie afectată de scandaluri.

Zhao a fost înlocuit de Richard Teng, un director senior al Binance care s-a alăturat companiei în 2021.

Datele de la platforma de analiză Nansen, care nu includ fluxurile de bitcoin, au semnalat că unii investitori au fost îngrijoraţi de ştiri şi au retras active de pe platformă.

Cu toate acestea, active de peste 65 de miliarde de dolari rămân pe platformă, potrivit Nansen.

Binance a înregistrat ieşiri semnificative de valută de la anunţ, dar, în raport cu deţinerile totale, este destul de mic”, au spus analiştii Nansen.

Prin comparaţie, investitorii au scos aproximativ 1,43 miliarde de dolari de pe platformă şi de la filiala sa din SUA, în iunie, după ce Comisia de Valori Mobiliare din SUA a dat în judecată companiile.

Printre presupusele sale ilegalităţi, Binance nu a raportat peste 100.000 de tranzacţii suspecte, inclusiv cu organizaţii pe care SUA le descriu drept grupuri teroriste – Hamas, Al Qaeda şi Statul Islamic din Irak şi Siria, au declarat autorităţile.

De asemenea, platforma nu a raportat niciodată tranzacţii cu site-uri web dedicate vânzării de materiale de abuz sexual asupra copiilor şi a fost unul dintre cei mai mari beneficiari ai veniturilor din ransomware, au spus aceştia.

Binance nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, dar a declarat marţi că a muncit din greu pentru a-şi rezolva problemele şi a devenit ”mai puternică şi mai sigură”.

Avocaţii lui Zhao, care a fondat Binance în 2017, nu au răspuns miercuri solicitărilor de comentarii. Marţi, el a recunoscut: ”Am făcut greşeli şi trebuie să îmi asum responsabilitatea”.

În timp ce autorităţile i-au investigat pe Zhao şi Binance de ani de zile, ieşirea lui Zhao marchează o dezvoltare dramatică pentru una dintre cele mai puternice figuri din industria cripto.

Zhao, care locuieşte în Dubai, şi-a depus pledoaria la un tribunal din Seattle, marţi. El a fost de acord să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari şi se confruntă cu o pedeapsă maximă de 18 luni de închisoare în conformitate cu regulile federale şi a fost de acord să nu facă apel la nicio sentinţă până la această durată de pedeapsă.

Procurorii vor lua o poziţie doar cu privire la cât timp de închisoare vor solicita mai aproape de audierea pentru sentinţa a lui Zhao, din 23 februarie, la Seattle, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie.

”Dar ne rezervăm dreptul de a cere o sentinţă peste nivelul recomandat.”

Zhao a plătit o cauţiune de 175 de milioane de dolari, iar alte 15 milioane de dolari sunt păstrate într-un cont fiduciar, potrivit unuji document al instanţei.

El a fost de acord să se întoarcă în Statele Unite cu 14 zile înainte de condamnare.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed