AcasăPoliticIohannis, enervat că au apărut drafturile securității naționale în public: ”Cineva, știm...

Iohannis, enervat că au apărut drafturile securității naționale în public: ”Cineva, știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse!”

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că scoaterea în spațiul public a drafturilor legilor securității reprezintă „o eroare”. „Cineva, știm  cine, a considerat că e bine să le dea pe surse”, a spus Iohannis. Drafturile au fost dezvăluite în exclusivitate de jurnaliștii de la G4Media.ro. Liderul de la Cotroceni dă asigurări că nu-și dorește nimeni o restaurație a vechii Securități.

„Noi avem anumite legi pe domeniul securității naționale, care au fost făcute la începutul anilor 90. Democrația a fost nouă, însă în timp știm că lucrurile trebuie adaptate.

Pentru asta a fost întocmit un proiect. Acum ne aflăm în faza în care avem primul draft. Nu e destinat publicului larg. Urmează să fie analizat. Cineva, știm  cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare! E un prim draft. Vor intra în CSAT și o să fie dezbătute.

Nu-și dorește nimeni o restaurație a vechii Securități sau o încălcare a drepturilor cetățenești. Sunt speculații eraonate, eronată fiind și scurgerea acestor prime forme către media.

Personal mă voi îngriji ca acolo unde draftul nu a avut o formă adaptată timpurilor noastre să fie îndreptat.

E un demers natural și îmi doresc să avem o legislație modernă, care răspunde întrebărilor din societate”, a precizat Iohannis.

 

Ultimele Articole