x


 • EUR
  4.6603
  USD
  3.9613
 • 12° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  23 km/h
  Umiditate

  47%
  Presiune

  34507 hPa
string(7) "politic"

Iohannis intervine în conflictul dintre Guvern și BNR: S-a mers cam departe cu unele afirmații; voi încerca o mediere

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că va încerca o mediere între Guvern şi Banca Naţională a României, urmând să cheme ambele părți la discuții la Cotroceni. Șeful statului consideră că „s-a mers cam departe cu unele afirmații destul de contondente”. În ultima vreme liderul PSD l-a atacat dur pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.04.2018, 20:04 | Actualizat: 23.04.2018, 20:04

„După unele creșteri salariale la unele categorii, iată că a apărut o inflație care practic a și anulat acele creșteri salariale, dobânzile au crescut în continuare, românii care au credite la bănci se uită cu mare îngrijorare la această evoluție. Ea încă poate fi corectată, dar nu de la BNR și nu de la investitorii și firmele străine, ci de la Guvern”, a declarat președintele.

 

 

Klaus Iohannis susține că Guvernele PSD nu au înțeles foarte bine urmările politicilor pe care le-au pus în practică, au trecut cu lejeritate peste argumentele Opoziției și peste argumentele sale și România este într-o situație care „încă poate fi corectată”.

 

 

„Dar dacă mai stăm mult se va ajunge la dezechilibre care se vor perpetua în timp, iar din cauza acestor chestiuni, care mie mi se par foarte serioase, și această aproape animiozitate între Guvern și BNR care este profund dăunătoare am decis să încerc o mediere între Guvern și BNR și în zilele următoare îi voi invita și pe unii și pe alții al Cotroceni ca să vedem unde sunt de fapt problemele și de ce nu se înțelege care măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăți situația. O mediere înseamnă că vin la aceiași masă părțile care au opinii evident diferite. Mi se pare că s-a mers cam departe cu unele afirmații destul de contondente în ultima vreme”, a explicat Iohannis. Șeful statului a făcut referire la afirmațiile din ultima vreme a liderilor coaliției de guvernare care au atacat conducerea BNR.

 

 

Întrebat dacă îi va chema și pe liderii coaliției de guvernare la discuții, dat fiind faptul că aceștia l-au atacat pe Mugur Insărescu, Iohannis a răspuns: Instituțional acum este vorba de Guvern și BNR și pe aceștia îi voi chema la o mediere. Sper să reușim să ajungem cumva la un numitor comun

 

 

Liviu Dragnea afirma recent – comentând creșterea inflației –  că unele acţiuni de la BNR sunt coordonate cu unele declaraţii ale Opoziţiei, chiar ale şefului statului.