AcasăMoney&PeopleIonuț Dolănescu a vândut casa sa din Florida pentru a reface conacul...

Ionuț Dolănescu a vândut casa sa din Florida pentru a reface conacul din București moștenit de la Ion Dolănescu. A fost ridicat de Barbu Ștefănescu Delavrancea

Ionuț Dolănescu face sacrificii imense pentru a reface istoricul conac din centrul Capitalei moștenit de la tatăl său, căruia i-a promis că-l va transforma într-un muzeu dedicat muncii marelui artist.

Reconsolidarea casei de patrimoniu, ce a aparținut lui Barbu Ștefănescu Delavrancea (figură marcantă a literaturii românești și fost primar al Bucureștiului și președinte al Camerei Deputaților), necesită condiții speciale și cheltuieli enorme. Însuși Delavrancea s-a implicat în construcția imobilului ai cărui pereți sunt îmbrăcați în lemn, și care are candelabre, vitralii ori sobe pictate manual comandate la începutul secolului XX din Franța. Casa are și un foișor, dar și un salon de oaspeți prevăzut cu scenă, unde au concertat și petrecut marile personalități culturale ale vremii (Brâncuși, Lipatti, Caragiale, Iorga, Grigorescu, Sadoveanu).

Smiley, contract de milioane de euro! Casa sa de producție muzicală a intrat în lumea bună a muzicii

Ionuț Dolănescu a vândut casa sa din Florida pentru a reface conacul din București

Ionuț Dolănescu a vândut casa sa din Florida pentru a reface conacul din București moștenit de la Ion Dolănescu

Cetățean al Statelor Unite ale Americii, unde locuiește mai multe de jumătate de an, fiul celui mai popular cântăreț al muzicii populare românești și-a vândut una din cele două case din Orlando, Florida pentru marele șantier de reconsolidare și restaurare a casei din Str Caimatei, Piața Rosetti. Lucrările sunt estimate la peste 200.000 de euro.

În procesul în care s-a războit cu Dragoș, fratele său, Ionuţ Dolănescu s-a ales cu casa în care a locuit tatăl său, imobil evaluat între 500.000 şi 650.000 de euro, în consolidarea și restaurarea căruia estimează că va mai înghiți alte sute de mii de euro. După un proces ce s-a întins pe opt ani, Dragoș Dolănescu s-a ales cu o sumă de bani de la fratele său, dar și cu o vilă la Sinaia evaluată la circa 300.000 de euro, potrivit deciziei tribunalului.

Cum arată azi Sandra, Sabrina și CC Catch, reginele disco ale anilor ’80? /FOTO

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.