Italia intenţionează să reducă încălzirea în locuinţe şi în companii în timpul iernii cu scopul de a economisi gazele folosite

Italia a importat aproximativ 40% din gazul său din Rusia înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, dar a început rapid să caute surse alternative de aprovizionare şi să încerce să îşi reducă dependenţa de Moscova.

Potrivit unui plan guvernamental anunţat marţi, temperatura din blocurile de apartamente şi din alte clădiri publice va fi fixată la 19 grade Celsius, cu un grad Celsius mai mică decât în trecut. Temperatura va fi stabilită la 17 grade Celsius pentru spaţiile industriale.

De asemenea, sistemul de încălzire va fi pornit cu o oră mai puţin în fiecare zi.

Roma poartă negocieri cu organizaţia de lobyy italiană Confindustria pentru a conveni asupra unei reduceri suplimentare a consumului de gaze în mod voluntar. Italia speră că restricţiile vor reduce consumul de gaze cu 3,2 miliarde de metri cubi în perioada august-martie şi îşi propune să reducă încă 2,1 miliarde de metri cubi prin utilizarea combustibililor alternativi pentru a genera electricitate.

Planul ar putea fi sporit de alte măsuri care încurajează utilizatorii individuali şi întreprinderile să reducă consumul, ceea ce înseamnă că cererea globală ar putea scădea cu 15%, în conformitate cu planurile mai ample ale Uniunii Europene.

Italia şi-a umplut rezervoarele de gaze la 83% din capacitate de la începutul lunii septembrie, adaugă documentul, asigurându-şi rezerve înaintea lunilor mai reci.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri