Italia restabileşte controalele la frontiera cu Slovenia, invocând riscul de atentate

Italia a restabilit controalele la frontiera cu Slovenia ca parte a strategiei sale de îmbunătăţire a securităţii interne în faţa ameninţării unor atacuri teroriste în Europa, a declarat miercuri guvernul de la Roma, transmite Reuters.

„Intensificarea focarelor de criză de la graniţele Europei, în special după atacul din Israel, a crescut de fapt nivelul de ameninţare cu acţiuni violente şi în interiorul Uniunii”, a declarat guvernul de la Roma într-un comunicat.

„Suspendarea Tratatului Schengen privind libera circulaţie în Europa a devenit necesară (…) şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru acest lucru”, a scris premierul italian Giorgia Meloni pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Meloni a precizat că guvernul a informat autorităţile Uniunii Europene cu privire la această decizie şi că a discutat cu omologii sloveni.

„Măsurile poliţieneşti de la frontiera italo-slovenă nu erau adecvate pentru a garanta securitatea necesară”, se arată în declaraţia guvernului, care menţionează fluxurile de migranţi ilegali ca fiind un risc potenţial.

Controalele la frontieră vor fi restabilite începând cu 21 octombrie pentru o perioadă iniţială de 10 zile, pe care guvernul ar putea decide să o prelungească.

În conformitate cu Tratatul Schengen, libera circulaţie transfrontalieră este permisă în mod normal în cea mai mare parte a Uniunii Europene.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed